Mijn werkwijze

Ik werk volgens 4 overzichtelijke stappen, zoals op deze pagina omschreven. Niet moeilijk maar wel duidelijk. De combinatie van deze 4 stappen kan zorgen voor jouw perfecte interieur. Met deze 4 stappen in je hoofd is het kiezen van spullen in je favoriete woonwinkel een stuk eenvoudiger en leuker! Kortom, ik zorg dat jij je helemaal thuis voelt in je huis.

 

 

Kleuradvies

De meeste mensen denken bij kleur in het interieur in de eerste plaats aan kleuren op de wanden en de kozijnen. Maar alles in het interieur draagt kleur. Vaak is het gebrek aan afstemming tussen al die kleuren dat een nieuw geverfde muur niet het gewenste resultaat laat zien. Ik ga uit van de smaak van de klant en van de mogelijkheden in de ruimte en neem de bestaande meubelen daar desgewenst in mee. Sommige kleuren absorberen licht, andere kleuren reflecteren het licht, al deze kennis is van belang bij het samenstellen van het kleurenpalet, de lichtinval in huis is daar een belangrijk onderdeel van.

Materialen

We bekijken ook de materialen van je meubels. De texturen van de bekleding van vloeren, wanden en meubels. De keuze van textuur heeft invloed op het welbehagen van de gebruiker. Het kan zacht, warm, kil, koud, ruw of oneffen zijn. De textuur heeft effecten op jou als bewoner. Alle meubels in hetzelfde materiaal, zorgt voor weinig spanning in je interieur, met toevoeging van andere materialen komt je huis meer tot leven.

We streven naar een combinatie van verschillende texturen.

 

Meubelopstelling

 

Ik streef altijd naar een meubelplan waarin de ruimte en de meubelen een zo natuurlijk mogelijk geheel vormen. Zorgen dat de ruimte past bij jouw leefstijl en die van je huisgenoten.

Zorgen dat je genoeg beweegruimte over hebt. Dit laat ik je zien in een op schaal getekend meubelplan. Hierop kun je goed zien hoe je meubels zich in de ruimte tot elkaar verhouden. Zo kun je zien of er voldoende loopruimte is, of je niet te ver van de tv zit en of deuren en ramen goed geopend kunnen worden.Door bepaalde lijnen in het ontwerp te kiezen worden visuele effecten bereikt. Het is mogelijk om als extra optie een 3D tekening te laten maken, zo krijg je een simulatie van de echte ruimte, in lengte breedte en diepte.

Lichtplan

Licht is zo vanzelfsprekend dat we er niet vaak bij stil staan.Veel mensen vergeten dat er verschillende soorten licht zijn, met elk een eigen functie. Naast dat goede verlichting van belang is in je huis, kunnen lampen ook echte eyecatchers en sfeermakers zijn. Uitgaande van de plattegrond met het meubelplan kan ik een lichtplan maken.